keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

JK2 BH Agi3 Voi2 Something Like Girl Has No Limits "Roihu"


Katja Koivumäki Photography

Tricolour, narttu
Korkeus: 52cm
Paino: 16kg
Lonkat: A/A
Kyynäret: 0/0
Selkä: LTV0 VA0
Olat kuvattu terveeksi
Silmät & Gonioskopia OK
Glaukooma DNA: vapaa
CEA, TNS, CL, IGS, MDR1, SN, RS, DM vapaa

Agility: 3-luokka
PK: BH JK2
TOKO: VOI2
Näyttely: EH






Roihu syntyi 9.12.2015 kahden nartun pentueeseen. Roihu oli jättipentu (483g) ja todennäköisesti tukki tien, joten molemmat tytöt syntyivät sektiolla. Seuratessani pentujen kehitystä oli minun saatava tuo pulska ja super-ahne pentu itselleni. Roihu kotiutui helmikuun alussa ja sen kanssa alettiin heti treenailemaan monipuolisesti. Ahneutensa vuoksi se oppii todella nopeasti ja sillä pysyy motivaatio pitkään.


Pk-lajeista jälkeä on tehty heti pennusta asti ja siinä Roihulla on hyvä nenänkäyttö. Se jaksaa puuskuttaa vaikeitakin jälkiä tarkkaan ja kepeille on hyvä motivaatio.
Toinen päälajimme on pk-viesti, päädyimme kokeilemaan sitä kun Roihulla oli pentuna tapana kulkea kaukana omasta laumasta. Se on bordercollieksi itsenäinen ja pärjää pitkätkin viestimatkat yksin, eikä reagoi ohitettaviin. Tottiksessa Roihu työskentelee intensiivisesti ja täysiä. Se ei ole koskaan reagoinut laukauksiin tai muihin häiriöihin. Metrisen pressuesteen kanssa se tuli vuosi sitten pahasti niskoilleen, joten kroppaa saatiin aukoa pitkään ja sen jälkeen on luotu uskoa hyppäämiseen takaisin hyppytekniikkatreenien avulla. Roihu aloitti pk-uran jällkikokeessa, maasto upeasti 198p/200p ja tottis 77p/100p yhteensä 275p 1-tulos ja koulutustunnus JK1. Ennen pentuja olisi vielä tavoitteena avoimen luokan jälkikoe ja ensimmäinen viestikoe sekä rotumestaruustokot.


Roihu on nartuksi suhteellisen kova ja sen kanssa saakin olla tarkkana, mitä siltä sallii ja mitä ei. Roihu on sopiva sekoitus kumpaakin vanhempaansa. Harrastuksissa se on taistelutahtoinen, nopea, kestävä ja tekee aina täysillä. Sillä on hyvä hermorakenne ja vaikka treeneissä tehdään hullun lailla töitä, se pystyy omaa vuoroa odottamaan kentän laidalla vapaana ja hiljaa.

Agilityssä Roihu on kiihkeä, ketterä ja sopivasti hullu, menemättä kuitenkaan yli. Sillä on luonnostaan hyvä hyppytekniikka, ei käytä silmää. Agilityn Roihu aloitti vuoden iässä ja sen pitikin olla vain vastapainoharrastus pk-hommille. Äitiyslomani aikana Roihu nousi 3-luokkaan lainaohjaajan kanssa, joten uusi kisalaji saatu talven valikoimiin.


TOKOssa olemme VOI-luokassa. Roihun kanssa on ollut mukava tokoilla, se ei jää kiinni kapuloihin tai kentän merkkeihin. Noutoliikkeissä se saattaa haukahtaa jos pääsee nousemaan liian korkeaan viettiin. Lajia kisataan ohjaajan motivaation mukaan. Roihu on käynyt muutaman kerran lampailla ja on sytytelty lajiin.

Roihu tulee toimeen kaikkien kanssa, lainaohjaajat tai muut koirat se ottaa avoimesti vastaan. Se rakastaa emänsä lailla ihmisiä ikään ja sukupuoleen katsomatta, mutta vieraisiin ihmisiin suhtautuu neutraalisti. Roihun kanssa on aina ollut helppoa matkustaa, se ei stressaa vieraissa paikoissa tai reagoi alustoihin, se on ahne ja oikeastaan kaikkea mitä koiralta voi toivoa. Ehdottomasti monipuolisin harrastuskoirani ja ihastuttanut monet ihmiset omalla hulvattomalla persoonallaan. <3












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti